Wintermantel behisztizett, a Fidesz kottájából játszik

közélet Újpest

Nem mehetünk el Wintermantel Zsolt fideszes polgármester tegnap esti 19:30-as Facebook posztja kirohanása mellett szó nélkül. Történt ugyanis, hogy az újpesti Facebook-csoportokba már-már szokásos módon ő próbálta megosztani a nyilvános profiljáról a privát profiljával a bujtatott politikai üzeneteit, azonban ezt olyan gyorsan és intenzitással tette, hogy a Facebook algoritmusa feltehetőlen kitiltotta a nem saját kezelésű csoportokból 72 órára. Ez az algoritmus egy nagyon bonyolult „védekező mechanizmus”, melyet a Facebook már évek óta használ, és melynek célja többek között, hogy kiszűrjék a kéretlen tartalmakat. Mivel ez az algoritmus (és nem cenzor vagy valami isteni lény, aki kardoskodik az újpesti polgármester feje felett) észlelte ezt a tevékenységet, automatikusan kvázi átmenetileg tiltotta ezekből a csoportokból: nem tud bejegyzést írni, nem tud kommentelni, de a vihart, amit kavart egy pohár vízben, azt szemmel tudja követni.

Nos, ezen felbuzdulva gondolta az újpesti fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt, hogy fogja magát, hülyét csinál magából ír egy bejegyzést híveinek, amiben az első mondat, hogy Újpestet is elérte az EP (=Európa Parlament) kampány. Mi köze ennek az EP kampányhoz? – tehetnénk fel teljesen jogosan a kérdést. Ép ésszel, ha ismerjük a Facebook működési elvét, szabályait és működési mechanizmusát, akkor csípőből vághatnánk rá a választ, hogy az ég világon semmi. Innen nem is kellene továbbmenni a poszt olvasásában, mert értelmetlen a láthatóan a tiltástól megzavarodott Wintermantel további mondanivalója, de vegyünk nagy levegőt, és folytassuk. (A nyilvánvaló bullshiteken most nem akadunk fel, próbálunk a lényegre koncentrálni.)

Azt írja Wintermantel: „Muszáj felhívnom a figyelmet arra, hogy az európai választási kampány részeként egyre durvábban cenzúrázzák az internetet, a Facebook-ot.” Itt megjegyeznénk a fentebb leírt okokra hivatkozva, hogy nincs semmilyen korlátozás: vannak szabályok, melyeket be kell tartani és akkor nem fog az algoritmus bejelezni, ami kitiltja őt a csoportokból. De azt is leírták számára egyes csoportok adminisztrátorai, hogy ne terjessze a propagandát, többször kérték is ezt tőle, azonban láthatólag nem tett e kérésnek eleget. Azt írják az egyik csoportban a csoportból adminisztrátori tiltás után: „a szomszédos csoportban azért kellett elbúcsúzni tőle, mert többször kértük, fogja vissza magát a propagandával, és ha például be akarja írni, hogy lesz egy tévéműsor vele a metróról, ahhoz nem kell a saját oldalát meg egy szelfit is mellékelni. Úgy tűnt, hogy nagy nehezen megértette… Majd másnap jött egy poszt, hogy milyen fasza rendezvényközpontunk is lett. Már akkor is ment az óvodás stílus, hogy őt itt cenzúrázzák és jajj-jajj. Szóval nem a csúnya gonosz Facebook miatt van tiltva, hanem saját egója és hülyesége miatt. Sokat persze nem vesztettünk, a kellemetlen kérdésekre úgysem szeretett válaszolni.

No de itt nincs vége! A fideszes kottából így fütyül tovább az újpesti polgármester: „Az európai bevándorláspárti erők így próbálnak nyomást gyakorolni azokra az országokra, amelyek ellenzik a migrációt, azokra a polgárokra, akik a hazájukat meg akarják védeni.” Itt már úgy tűnhet, mintha a realitás talajáról teljesen elrugaszkodott városvezető összekeverné a szezont a fazonnal. És aki így látja, annak lehet némi igaza is a dologban. Meg kell jegyezni, hogy a magát pártok felett álló polgármesternek hazudó Wintermantel itt vallotta be, hogy ő sem különbözik azoktól a fideszes párttársaitól, akiktől ő valójában próbál elzárkózni. Ugyanazokat a kliséket, ugyanazokat a paneleket használja, melyeket a Habony-média, Orbán és az összes többi Fidesz-elit.

Forrás: fidesz.hu
Címke:

3 thoughts on “Wintermantel behisztizett, a Fidesz kottájából játszik

  1. Csodálkozunk, hogy ” behisztizett ” Hát tüntetett már másik kerület a fideszes vezetése ellen ? Hajrá Újpest !

  2. Erre kapott parancsot. Elfelejtettek neki szólni, hogy vannak emberek, akik értenek a facebook működéséhez, és ezt érthetően meg is tudják fogalmazni nekünk felhasználóknak. A jó pap is holtig tanul 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük