Koporsót vittek a futárok a Parlament elé

közélet

Pár százan gyűltek csak össze hétfő kora este a kata módosítása ellen tiltakozó ételfutárok Jobbágyfelkelés nevű rendezvényére. – írja a 444.hu.

A tüntetés szervezői váratlanul bejelentették, hogy meglepetéssel készültek. Mint kiderült, ez egy „demokrácia” feliratú koporsó volt, amit a hidat feladva átvittek a Kossuth térre. Itt a pár száz fős tömeg a koporsóban saját álmait temethette el, amiket a kormányzati megszorítások miatt kénytelenek feladni. Papírra írhatták történeteiket, ezekkel töltötték meg a koporsót. – ismerteti a portál.

Közben szabaddá vált a megafon, bárki felszólalhatott. Bárki fel is szólalt. A leghatásosabb szónok egy középkorú hölgy volt, aki szerint nem a kata eltörlése meg a rezsicsökkentés elvétele miatt kéne tiltakozni, hanem európai bérszínvonalat kellene követelni. Mert így csak csirkefarhát van kilátásban idős korukra, miközben európai fizetésből még a piaci rezsit is meg tudnák fizetni. – olvasható a cikkben

A bejelentett demonstráció fél kilencig tartott, ekkor a szervezők le is vonultak a terepről. A megmaradt, mintegy százfős tömeg ekkor az Alkotmány utcán és a Bajcsyn át a Nyugatihoz indult. Útjukat nem biztosították rendőrök, a téren is a BKK irányította csak a forgalmat. Itt rövid tanakodás után a Margit híd és az Oktogon közül a tiltakozók az utóbbit választották következő céljuknak. Ekkor már megjelentek a rendőrök, akik a tömeget hátulról kísérve háromszor is felszólították a tiltakozókat az úttest elhagyására. Mint mondták, a gyűlés véget ért, így akik most az úttesten vonulnak, közlekedési szabálysértést követnek el.

Fotó: botost/444.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük