Rezsicsökkentés korlátozása: Újpest így segít

önkormányzat Újpest

A rezsicsökkentés korlátozása miatt sokaknak fog jelentősen emelkedni a rezsiszámlája. Az újpesti önkormányzat próbál segíteni – osztotta meg a hírt Trippon Norbert.

  • Átgondolják a szociális rendelet módosítását, hogy a lakásfenntartási támogatáson keresztül célzottan segíthessenek a rászoruló rezsikárosultaknak, különös tekintettel a fűtési szezon közeledtére. 
  • Felülvizsgálják a társasházfelújítási rendeletet, azon belül pedig az önkormányzati kamattámogatás mértékét is, mert a jelenlegi, durván megemelkedett kamatszintek mellett az energiatakarékosságot eredményező felújításokra a társasházak nem tudnak, vagy akarnak hitelt felvenni. Átgondolják, hogy a programban hogyan tudnának egyedi lakóingatlan tulajdonosokat is támogatni. 
  • Megvizsgálják, hogy azokban az önkormányzati bérlakásokban, ahol nehéz sorsú családok élnek, és csak régi, energiazabáló villanyfűtésük van, hogyan tudnák a készülékeket lecserélni, különben lehet, hogy nemcsak a rezsit, de a bérleti díjat sem tudják majd kifizetni a lakók.
  • Tanácsadási programot készítenek elő, mely nemcsak az energiahatékonysági felújításokra, vagy olyan hétköznapi praktikákra terjed ki, melyekkel csökkenteni lehet a háztartások energiafogyasztását, hanem abban is segít, hogy miképpen kell megfelelően értelmezni a közműszolgáltatók által küldött kimutatásokat és számlamellékleteket. 

Augusztus végére várható a rendeleti javaslatok előterjesztése, írja a polgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük