A kormány a kínaiakkal építtetné a reptéri vasutat, Vitézy szerint ez teljes, totális tévút

Budapest Közlekedés

Vitézy Dávid közlekedési influenszer, most éppen főpolgármester-jelölt nyíltan ellenezte a tervezett kínai finanszírozású reptéri expresszvonat építését a Ferihegyi nemzetközi repülőtérre. Egy friss bejegyzésben Vitézy azt állítja, hogy az elkülönült expresszvonat építése nemcsak gazdaságilag kifogásolható, de a városi tervezés szempontjából is felesleges lenne.

Vitézy szerint már létezik egy kész terv a repülőtér vasúti hálózatba való integrálására, amely lehetővé tenné, hogy különböző elővárosi és távolsági vonatok álljanak meg a repülőtéren. Az új vonal a repülőtér előterét átszelő alagúton keresztül kötné be a nemzetközi légikikötőt a meglévő vasúti rendszerbe. Ezt a projektet uniós forrásból finanszíroznák, és Vitézy szerint a kínai hitelből épülő, elkülönült expresszvonat kifejezetten pazarló beruházás lenne, amely elsősorban a turistákat szolgálná ki.

A közlekedési influenszer továbbá aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a magyar főváros infrastruktúráját egyre inkább Kína befolyása alá helyezik. Emlékeztetett egy korábbi, Budapesten megvalósítani tervezett, de végül elvetett kínai magasvasúti projektre, amely szintén a városkép rombolásával és felesleges infrastrukturális fejlesztéssel fenyegetett.

Vitézy reményét fejezte ki, hogy a nemrégiben Indóház online és a Telex által nyilvánosságra hozott tervek nem valósulnak meg. Szerinte a repülőtér bekapcsolása az európai és hazai vasúti rendszerbe, valamint a hálózatos tömegközlekedési megoldások felkínálása sokkal célszerűbb és gazdaságosabb lenne, mint egy drága, különálló luxusvonat építése.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük