Az állam után Mészáros a legnagyobb munkaadó

gazdaság politika

Érdekes adatot osztott meg a G7.hu-val a Mészáros család érdekeltségeit összefogó Mészáros-csoport, amikor arról kérdezték, hogy mely cégeik vették igénybe a csökkentett munkaidős foglalkoztatás állami támogatását.

Mészárosék vállalatai közül kizárólag Wamsler SE-nél igényelték a kormányzati segítséget, méghozzá 454 fő részére. Annak érdekében, hogy ezt a számot el tudjuk helyezni a csoport méretéhez képest, a kommunikációs igazgatóság válaszában azt is kiemelte, hogy a vállalataik összesen mintegy 25 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

Mindez azt jelenti, hogy jelenleg Magyarországon az állam után jó eséllyel Mészáros Lőrinc a legnagyobb munkáltató.

Ez Magyarországon óriási szám, önálló cégként így valószínűleg csak egy nagyobb foglalkoztató lehet nálunk, a 30 ezer munkavállalót foglalkoztató Magyar Posta. A Spar, az Audi vagy a Tesco is jócskán le van maradva. Talán úgy könnyebb elképzelni, hogy ezek szerint

TÖBBEN DOLGOZHATNAK MÉSZÁROSÉKNAK, MINT A TESCÓNAK ÉS AZ AUDINAK EGYÜTT.

Hozzá kell tenni azonban, hogy ezek inkább a nagyságrendeket jelezhetik, nehéz pontosan összemérni a foglalkoztattak számát. A kölcsönzött munkaerő, a külföldön foglalkoztatott, de akár Magyarországra is dolgozó alkalmazottak vagy épp az illegális foglalkoztatás mértéke is eltérő lehet iparáganként és cégenként is. 

Ráadásul gyorsan is változhatnak ezek a számok. Nem is csak a járvány miatt, hanem például Mészárosék felvásárlási sebessége folytán. Ha például lezárul a tiszántúli áramhálózatos bizniszük, azzal rögtön még ezer munkavállaló jelenik meg a cégcsoportjukban.

Forrás: G7.hu
Fotó: 444.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük