18 perc alatt kimerült a kormány gyármentő programjának 150 milliárdos kerete

gazdaság pénz politika

Felfüggesztették a regisztrációt a gyármentő programba – olvasható a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) honlapján. A lépésre, mint írták a beérkezett regisztrációs űrlapok jelentős száma és forrásigénye miatt volt szükség.

A regisztráció szerda reggel 7:30-kor indult, de az Index szerint 7:48-kor le is zárták, vagyis 18 perc alatt elfogyott a program 150 milliárdos kerete. A lap szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy a program számára további forrásokat szabadítanak fel.

A Gyármentő Programmal energiahatékonyságot növelő nagyvállalati beruházásokat támogat a kormány. Olyan cégek jelentkezhettek, amelyek legalább 200 millió forint értékben növelik az energiaellátási kapacitásukat – például napelemekkel vagy más módon. A beruházás költségeit Budapesten 30, vidéken 45 százalékban állja az állam.

Ha minden jelentkező a minimális 200 milliós beruházással pályázott, és fele-fele arányban vannak köztük budapestiek és vidékiek, akkor körülbelül 2000 cég – percenként 111 – nyújthatott be igényt a támogatásra.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük