Miközben megszorításokra készül a Fidesz, azt harsogja, hogy a baloldal akar megszorítást

közélet politika

Brüsszel és a Gyurcsány vezette baloldal akar egyedül megszorítást – kommentálta a Fidesz Varju László szerdai nyilatkozatát, amelyben a DK-s politikus azzal vádolta a kormányt, hogy megszorításokra készül.

A Fidesz közleményében azt írta: „Gyurcsányék” kormányzásuk alatt sorozatos megszorításokat hajtottak végre, háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára az áram árát, elvették a családtámogatásokat, eltörölték a családi adókedvezményt, elvettek egy havi nyugdíjat és adóemeléseket hajtottak végre. 

A pénteki szavazáson is ki fog derülni, hogy a baloldal hajlandó-e a megszavazni a jövő évi költségvetést, amely megvédi a családtámogatásokat, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést

– írta a kormánypárt.

A Fidesz szerint Brüsszel követeli Magyarországtól a rezsicsökkentés eltörlését. „Ezt mi nem fogjuk elfogadni” – tették hozzá.

A kormánypárt szerint „Gyurcsányék” szintén a kezdettől támadják a rezsicsökkentést, még a mostani háborús időkben is, amikor a rezsicsökkentett árakkal erős védelmet ad a kormány a magyar családoknak és nyugdíjasoknak.

A közelgő megszorításokkal kapcsolatban ITT írtunk.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük