Újabb 14 halott, 82-en vannak lélegeztetőgépen

egészség koronavírus

Újabb betegeknél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára, közölték a koronavirus.gov.hu oldalán.

A területi adatokból jól látszik, hogy a koronavírus-járvány egyre súlyosabb Budapesten: mára az igazolt fertőzöttek 51,57%-a fővárosi, a 100 000 lakosra jutó fertőzöttek száma átlépte a 60-at. Fejérben tovább folytatódik a vírus intenzív terjedése, egy hét alatt 114-ről 175-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így 100 000 lakosra már több mint 40 koronavírus-fertőzött jut. Komárom-Esztergom megyében szombat óta lényegében megduplázódott (25-ről 48-ra nőtt) az igazolt fertőzöttek száma, így a lakosok számának arányában Pest és Fejér után már ez a harmadik legfertőzöttebb megye. Összességében az látszik, hogy a Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megye, valamint főváros alkotta földrajzi tömb az, ahol a járvány nagyobb gócai vannak, hiszen itt él a magyarországi fertőzöttek több mint háromnegyede (miközben a lakosoknak csak mintegy 40%-a él ezen a területen).

Hétfőre 68-cal emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, ami annyit tesz, hogy az első regisztrált fertőzés óta Magyarországon hétfőig összesen 1984 főnél mutatták ki a betegséget, közülük pedig összesen 199-en haltak meg addig, és 267-en gyógyultan távozhattak a kórházból.

Forrás: Index; kép: Népszava

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük