Több ezer maszkot ad a Momentum a frontvonalban harcolóknak

egészség koronavírus politika

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke mai videóbejegyzésében mutatta be, hogy megérkezett az a több ezer KN95 típusú maszk, melyet a Momentum Koronavírus-alapjába érkezett pénzből vettek.

A Momentum március végén létrehozott egy Koronavírus adományalapot. A közösségi adománygyűjtés célja, hogy eszközöket adjanak azok kezébe, akik a frontvonalban harcolnak – azoknak az orvosoknak, ápolóknak és mentősöknek, akik nap mint nap veszélynek teszik ki magukat azért, hogy a többi állampolgár biztonságban lehessen.

A Momentum szerint ez a járvány komoly megpróbáltatásoknak teszi ki a magyar egészségügyet – ez az állítás pedig az elmúlt hetekben egyre inkább beigazolódni látszik. Nagyon sok, leginkább a frontvonalban dolgozónak nincs biztosítva a megfelelő védőfelszerelés, háziorvosok, betegápolók kénytelenek kitenni magukat közvetlenül a fertőzésnek. Ezért az adománygyűjtés első napjaiban összegyűlt 3 millió forintból a Momentum több ezer maszkot vásárolt. Ezeket olyan helyekre juttatják el, ahol a veszélyeztetett dolgozók nem kaptak eddig elegendő mennyiségű védőfelszerelést: háziorvosi rendelőkbe, ápolókhoz, szociális munkásokhoz

A járványnak még messze nincs vége, így folytatjuk az adománygyűjtést – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. A koronavírus-alapban összegyűlt pénzből pedig igyekeznek a leginkább veszélyben lévő egészségügyi dolgozók biztonságán segíteni!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük