Déri Tibor és Varju László együtt küzdenek az újpesti egészségügyért

egészség politika Újpest

Ellenkező híresztelések dacára sem Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere, sem Varju László, a kerület DK-s országgyűlési képvisője nem mondott le arról, hogy egy ekkora kerületnek saját kórházra van szüksége. Ezt bizonyítja Varju László eheti parlamenti felszólalása, amelyet egyenesen Orbán Viktornak intézett. A képviselő azonnali kérdésében határoztottan leszögezete:

Százezreknek van szükségük van saját, működőképes kórházra!

A miniszterelnök nem is merte kereken kimondani, hogy megfosztátják Újpestet az Árpád kórháztól, ezért inkább tárgyalást javasolt.

Déri Tibor, Újpest polgármestere várja a kormányt egyeztetésre, miután Varju Lászlónak adott válaszában Orbán azt ígérte, tárgyalni fognak a kerületi Árpád Kórházzal kapcsolatban. A polgármester Facebook-oldalán jelentette ki: ők megtették az első lépést, most várják a kijelölt miniszter, Pintér Sándor válaszát az  Árpád Kórházról való egyeztetést illetően.

Csak pusztul és pusztul…

Varju László parlamenti bejelentkezésében elmondta: – Nagyon régóta zajlik a vita, hogy Újpestnek lehet vagy legyen kórháza. A vitának fontos eleme volt, a kórház épületéról a kormány korábban már hozott döntést, előbb hajléktalanszállónak, később munkásszállónak szánta. Az elmúlt hetekben több ízben kérdeztem, mondhatni vallattam a kormányt arról, hogy bégül is mit terveznek csinálna. Elmondta, hogy Újpesten, sőt a szoomszédos XV. kerületnek, azaz százezreknek van szükségük egy normálisan működő kórházra.

Négy bezárt kórház után az újpestieknek joguk van a helyi ellátásra, ahelyette, hogy ide-oda szállítanák őket Budapesten.

Sikerült előbbre jutnunk, mivel a miszterelnök kijelentette, tárgyalni fog Újpest új önkormányzatával, s ezt a tárgyalás a belügyminiszter fogja lefolytatni. Varju László szerint ezzel végre esély nyílik arra, hogy korszerű egészségügyi ellátás legyen Újpesten.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük