Mérgezés a Mészáros-erőműben? A hatóságok titkolóznak

gazdaság környezet közélet politika

Alig két napja írtunk az Újpesti Hírmondón a Mészáros-családról – lassan kétmilliárd dolláros vagyonukról –, de ismét Mészáros Lőrinccel van tele a sajtó. Legalábbis az a része, amelyik meg meri írni az igazságot Orbán főstromanjáról. A Mátrai Erőmű környezetében lévő településeken ugyanis riadalmat okozott, hogy az erőmű visontai telephelyén kedden erőteljes szagú bomlástermékeket észleltek. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lakosság és az ipari park dolgozói az észlelés napján sem voltak veszélyben, de nem adtak pontos tájékoztatást arról, mi is történt.

Miközben megbetegedett dolgozókról és mérgezett, felhabzó patakokról kapunk híreket, a Katasztrófavédelem tájékoztatása kissé hamisan cseng. Eszünkbe juthat, hogy annak idején Csernobilról is azt mondták, „nem jó, de nem is tragikus”. Pedig tragikus volt, nagyon is.

Mivel az erőmű Mészáros tulajdonában van, erős a gyanú, hogy ebben az ügyben sem kapunk tisztességes eljárást az illetékes állami szervektől. Ebben az ügyben nem csupán az a nyugtalanító, hogy a hatóságok kesztyűs kézzel bánnak az erőművel és tulajdonosával, hanem az is, hogy ha Mészáros Lőrinc képtelen biztonságosan üzemeltetni egy hőerőművet, akkor miért őt bízta meg az állam a paksi fűtőelemek átmeneti tárolóhelyének üzemeltetésével, 15 milliárd forintért?

Forrás: vg.hu. R. T., Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük