Budapest ivóvízellátása biztonságos

egészség környezet

A Fővárosi Vízművek által szolgáltatott ivóvíz minden tekintetben megfelel a szigorú előírásoknak – áll a Fővárosi Vízművek közleményében az Óbudai Gázgyár dunai szennyezése kapcsán, mellyel kapcsolatban itt számoltunk be.

A Fővárosi Vízművek elkötelezett a környezet- és vízbázis-szennyezés megelőzése és megakadályozása iránt, és a maga eszközeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne következzen be. Amennyiben ilyen eset tudomásunkra jut, haladéktalanul jelezzük az illetékes hatóságok felé, és a rendelkezésünkre álló valamennyi óvintézkedést megtesszük a vízbiztonság fenntartása érdekében.

Társaságunk számára évek óta sajnálatosan ismert az egykori Óbudai Gázgyár kármentesítésével kapcsolatos probléma, amelynek megoldása, illetve megoldatlansága jellemzően a Duna alacsony vízállása esetén válik fokozottan égetővé.

Társaságunk azonban hosszú évek óta a rendkívüli helyzetekben jól kialakított, különleges protokoll szerint üzemelteti ivóvízellátó rendszerét, melynek része egyrészt a fokozott ellenőrzés, másrészt, amennyiben a kockázat ezt indokolja, az érintett kutak kizárása, illetve „ürítőre” járatása a vízellátó rendszerből. Ennek megfelelően az utóbbi hónapokban tapasztalt dunai kisvízállásra való tekintettel a mintavételek és a vizsgált paraméterek száma a megszokottnál is magasabb. Vizsgálati eredményeink szerint a szolgáltatott ivóvíz minősége a hálózati ivóvízre vonatkozó összes követelménynek megfelel. A vizsgált paraméterek mért értékei továbbra is jóval határérték alatt vannak.

 

 

Forrás: Fővárosi Vízművek

Kép: Bónusz pressz

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük