Elültették a 250 fából álló Megyeri fasor fáit

környezet Újpest

Elkészült a “mű”, a 250 hársfából álló vadonatúj fasor a Megyeri úton. Így meghaladtuk a háromezret a 2019 ősze óta ültetett fák számában

– jelentette ki Trippon Norbert, Újpest gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármestere.

Felidézte: ha 250 fáról beszélünk, álljon itt egy kis helytörténeti érdekesség arról, hogy Újpesten a zöld gondolkodás egyáltalán nem újkeletű, hanem annak már másfél évszázados, mély történelmi gyökerei vannak. Lássuk csak:

Illek Vincze plébános úr e napokban 250 fát ültetett el a saját költségén a templomtéren, sőt a plébánia előtti fákat is kidobatta a szomszéd kertek nagy örömére, s 45 gömb akáczczal helyettesítette őket.

Újpesti Ellenőr, 1888. december 9.

Sőt, egykoron a jelenlegi városháza építését ellenző sajtó 1898-ben az építkezést a zöld környezet elleni támadásnak állította be. (Rojkó Annamária: Az újpesti városháza, Újpest 1907-2007) – tette hozzá Trippon.

Kiemelte még, hogy Újpest zöldítését pedig folytatják, hiszen hamarosan 120 fa kerül elültetésre a Főtér-parkban, majd újabb nagy számú fa az őszi faültetési szezonban.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük