A DK szerint az orbáni egészségügy miatt élünk 8 évvel kevesebbet, mint egy európai polgár

egészség Kormány

Magyar szempontból riasztó adatokat közölt az Eurostat: nem elég, hogy már Romániában is magasabb a születéskor várható élettartam, mint Magyarországon, a magyarok összességében 8 évvel élnek kevesebbet, mint egy átlagos európai polgár – mondta el Kálmán Olga, az árnyékkormány szóvivője sajtótájékoztatóján. Hozzátette, egy szintén friss kutatás arra is rámutatott, hogy arányaiban Magyarországon halnak meg a legtöbben megelőzhető betegségekben. Mindkét adat mögött az Orbán-kormány elmúlt 13 éve áll, különös tekintettel az egészségügy leépítésére.

Az Árnyékkormány szerint az orbáni egészségügy miatt élünk 8 évvel kevesebbet, mint egy átlagos európai polgár – szögezte le.

13 év alatt 8 évet vettek el az életünkből, és minél tovább maradnak, annál rövidebb élet fog jutni a magyaroknak. Ide vezetett a magyar orvosok és egészségügyi dolgozók ezreinek elüldözése, az egészségügyre fordított állami kiadások csökkentése, a várólisták sok esetben akár több évesre duzzadása és az állami szűrővizsgálatok kormányzati elhanyagolása. Az Orbán-kormány láthatóan erre képes, így mára az Árnyékkormány jelenti az egyetlen reményt arra, hogy a magyarok jobb egészségügyi ellátást kapjanak, egészségesebbek legyenek és ezáltal tovább éljenek

– mondta el a politikus.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük