Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely csődbe vitte a fővárost

Budapest közélet politika

Bár több mint 400 milliárd forintból gazdálkodhatott Budapest az elmúlt években, Karácsony Gergely főpolgármester mégis csődbe vitte Magyarország leggazdagabb települését – mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Fidesz Budapest Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Wintermantel Zsolt arra a Mandiner birtokába került levélre reagált, amelyet még márciusban küldött a pénzügyminiszternek Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, és amely szerint Budapest csődközeli helyzetbe került: a nyár folyamán olyan likviditási problémája lehet, amelyet nem tud egyedül megoldani.

A frakcióvezető úgy fogalmazott, ez „rekordteljesítmény„, figyelembe véve azt, hogy Karácsony Gergely több mint 200 milliárd forint tartalékkal vette át a várost, és az elmúlt négy évben több mint 200 milliárd forint többlet-adóbevétele volt, tehát összesen több mint 400 milliárd forintból gazdálkodhatott, mégis „felélték Budapest pénzét”.

A videóhoz írt bejegyzésben a csődhelyzetet azzal indokolják, hogy a város jelenlegi vezetői „a régi, rosszemlékű haveri kör tagjait ültették milliós fizetésű pozíciókba, a város fejlesztése helyett pedig csak bénáztak és két marékkal szórták a milliárdokat„.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük