Karácsony mégis elbontaná a Nyugati téri felüljárót

Budapest Közlekedés

Bár a kormányzat lefújta a Nyugati tér átalakítását, a főváros nem mond le arról, hogy a terület zöld, élhető városi térré váljon.

A főpolgármester és Terézváros polgármestere azt javasolja, hogy bontsák le a Nyugati téri felüljárót. Karácsony Gergely és Soproni Tamás erről egy, a Facebookra feltöltött videóban beszélt.

Karácsony szerint a 3-as metró felújításával párhuzamosan rendezni kell Budapest egyik legfontosabb terének, a Nyugati térnek a helyzetét is. A főpolgármester elmondta: nagyon csalódottak amiatt, hogy a kormányzat visszalépett a terület átalakításáról szóló színvonalas tervektől, és inkább az egyik részfeladatra elnyert európai uniós pénzt is visszaadta emiatt. Mint mondta:

Nem mondunk le arról, hogy a Nyugati tér, a gyönyörű Nyugati pályaudvar és környéke ne városi autópályák, hanem a városi polgárok találkozóhelye legyen. Egy zöld, élhető városi tér.

Soproni Tamás ehhez hozzátette, hogy a Nyugati környéke Budapest legkiaknázatlanabb, legértékesebb fejlesztési területe, de nem mindegy, hogy milyen irányba fejlesztik. Szerinte a Podmaniczky utca mellett évtizedek óta elhanyagoltan álló területből zöld parkot kell csinálni, és a Puczi Béla tér, illetve a Nyugati tér is megújulásra érdemes. Ennek áll útjában szerinte a felüljáró. Úgy fogalmazott:

Azt javasoljuk, hogy bontsuk le ezt a felüljárót, és kössük össze a villamosokat, hogy elérjenek a Lehel tértől a Deák Ferenc térig.

Azt ígérték, hogy a metró felújítása után a metró feletti városrészt is meg fogják újítani.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük