Egy nagy budapesti lakógyűlésen dől el a Lánchíd jövőbeni forgalma

Budapest Közlekedés

A budapestiek dönthetik el, hogy közlekedjünk a Lánchídon.

Május elején indítja el a Fővárosi Önkormányzat a nagy lakógyűlést, amelyen a budapestiek több különböző kérdésben is kifejthetik véleményüket. Ehhez postai úton egy névre szóló borítékban kapják meg a szavazást lehetővé tevő egyéni azonosító kódjukat.

Ebben a formában kérik a budapestiek véleményét egyebek mellett arról is, hogy mi is legyen a Lánchíd végleges gépjárműforgalmával. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egyelőre csupán annyit árult el, hogy hamarosan bejelentjük azt a menetrendet, ahogy kikérjük a budapestiek véleményét, ennél egyelőre hadd ne mondjak többet!

A nyáron így összegyűjtött vélemények alapján dőlhet el, hogy a főváros legrégebbi hídját a teljes felújítást követően a személygépkocsik előtt is megnyissák-e.

Az Indexnek nyilatkozott Almássy Kornél, a Budapesti Műszaki Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszékének egyetemi docense, aki hangsúlyozta, hogy az uralkodó vélemény a budapesti autósforgalom tiltása irányába mutat, aki pedig ezzel vitatkozna, azt maradinak bélyegzik. Azt is hozzátette, hogy a kialakult helyzet az elmúlt harminc év elmaradt közúthálózati és közösségi közlekedés fejlesztésének hiányából fakad. A BKK még adós a csúcsidőszakok forgalmi vizsgálatával, pedig szerinte érdemes lenne átgondolni például az őszi, téli fokozottabb forgalmi hónapokban, hogy akkor engedjék az autósok áthajtását, és csak a melegebb évszakokban tiltani a közlekedésüket.

Címke:

1 thought on “Egy nagy budapesti lakógyűlésen dől el a Lánchíd jövőbeni forgalma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük