Délelőtt orvosi vezetőkkel egyeztetett Orbán Budapest újranyitásáról

Budapest Kormány koronavírus

Orvostudományi vezetőkkel folytatott konzultációt Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-helyzettel kapcsolatos soron következő intézkedésekről a Karmelita kolostorban, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombat délelőtt. Az egyeztetésen részt vett Rogán Antal is.

A kormány döntéseit megelőző egyeztetésen

  • Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem professzora, a virológiai kutatócsoport vezetője,
  • Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora,
  • Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa,
  • Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója,
  • Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának vezetője,
  • Bedros J. Róbert, az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának beruházásával foglalkozó miniszterelnöki megbízott,
  • valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke vett részt.

Az egyeztetés kezdetén a kormányfő ezt fényképet is posztolta, ezzel a szöveggel: „Reggel 8.30. Munkában. Ma fontos ügyekben döntünk.”

Orbán Viktor (illetve a kormány) csak szombaton hoz döntést arról, hogy várható-e hétfőtől a kijárási korlátozások és a gazdaság leállításának feloldása az ország fővárosában. Orbán Viktor pénteken a közrádióban arról beszélt, hogy az élet újraindításának a feltételei megvannak, ezért oldották fel a korlátozásokat a többi megye után Pest megyében is, de Budapesten különdöntésre van szükség, mert a legsűrűbben lakott városban újra belobbanhat a járvány, ha nem vagyunk elég fegyelmezettek. 

Karácsony Gergely főpolgármestert a szombati egyeztetésre sem hívták meg, ahogyan a szerdai kormányülésen sem vehetett részt vendégként.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotók: Facebook/Orbán Viktor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük