Újpest pert nyert Wintermantel vállalkozója ellen

bíróság önkormányzat Újpest

2019 szeptemberében a Wintermantel-féle városvezetés 243 millió forintos keret-közbeszerzést kötött azzal a Bangunan Kft.-vel, amely már korábban is számos megrendelést nyert el az előző városvezetéstől, összességében milliárdos nagyságrendben.

A szerződés tárgya önkormányzati telkek rekultivációja volt. A társaság a választás előtt egy bő héttel pedig 20 százalék előleget, 48,6 millió forintot is kapott az akkori városvezetéstől. Az új vezetés azonban megállapította, hogy a munkálatok elvégzése tulajdonképpen indokolatlan, így elállt a korábbi városvezetés által kötött szerződéstől, és visszakövetelte az előleget. A bonyodalmak itt kezdődtek, ugyanis a cég sem az előleget nem fizette vissza, sem az egyedi szerződéstől való elállást nem fogadta el. Felmerül a kérdés, hogy hova tűnt a pénz?

A jogi útra terelt vitában végül Fővárosi Ítélőtábla jogerősen úgy határozott, hogy az önkormányzat álláspontja a megalapozott, így Bangunan Kft. köteles visszafizetni a teljesítés nélkül felvett 48,6 millió forintot, emellett az összeget csaknem 7 millió forintnyi kamat is terheli. A vállalkozás továbbá 4 millió forint kereseti és fellebbezési illetéket, valamint nettó 1,5 millió forint perköltséget is megtéríteni köteles.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük