Újpest büszkeségeire, a tudományos élet kiválóságaira emlékeztek ma

Újpest

Újpest idén is ünnepli tudományos életének jeles képviselőit: hat új név került fel az UMSZKI márványtáblájára, köszönetképpen azoknak, akik kiváló eredményekkel gazdagították a tudományos közösséget és messzire vitték Újpest jó hírét. Ez az elismerés nem csak a szakmai kiválóságukat tükrözi, hanem azt is, hogy munkájukkal jelentős hatást gyakoroltak Újpest közösségi életére.

A márványtáblára felkerülő személyiségek között szerepel Kőrösné Fankóy Veronika, a kémia területén elért jelentős eredményeiért; Béll Béla, a meteorológiai felfedezésekért; Divéky Adorján, az oktatásban nyújtott kiváló teljesítményéért; Kerékjártó Béla, a matematikai kutatásokban elért eredményeiért; Pataki Ferenc, a szociálpszichológia terén hagyott mély nyomért; és Simonovits István, az orvostudomány területén elért kiemelkedő eredményeiért.

A megemlékezésen Déri Tibor, Újpest polgármestere és Czigler László alpolgármester is részt vett, és a közösségi médiafelületeken számoltak be az eseményről. Jelenlétükkel kifejezték tiszteletüket és elismerésüket azok felé, akik Újpest hírnevét a tudományos életben is öregbítették.

Ez a rendezvény többet jelent egy egyszerű elismerésnél; ez a város szellemi és kulturális gazdagságának megünneplése. Az UMSZKI emléktáblája nem csupán a múlt és a jelen tudósainak állít emléket, hanem inspirációt és példaképet is nyújt a jövő generációi számára. Újpest büszke lehet arra, hogy ilyen kivételes személyiségeket sorolhat polgárai közé, akik nem csak a tudományos, hanem az emberi értékek terén is példát mutatnak. Ez az esemény erősíti a helyi közösség összetartozását és azonosulását a várossal.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük