Kapás Boglárka elárulta, mikor zárja le pályafutását

sport

A 30 éves úszónő utána már csak „levezető” jelleggel ugrana medencébe.

Jövő nyáron, a párizsi olimpián zárná le pályafutását Kapás Boglárka világ- és Európa-bajnok úszó. A 30 éves magyar versenyző az M1 aktuális csatornának elmondta, úgy érzi, kijött abból a gödörből, amelybe a tokiói olimpiát követően került, a világkupa-sorozat és a rövidpályás országos bajnokság pedig önbizalmat adott neki, mentálisan rátalált a jó útra – írta meg az Index.

„Egyre jobban mennek az edzések, jó erőben vagyok, most úgy érzem, el tudok menni Párizsig” – fogalmazott a 2016-os riói játékokon bronzérmes úszó.

Kapás a december 13. és 16. között Győrben sorra kerülő megmérettetésen szeretné teljesíteni az olimpiai szintidőt fő számában: a 200 méter pillangón, illetve 400 méter vegyesen is célba veszi az ötkarikás szereplést. Hozzátette: nagyon szeretne utóbbi számban is rajthoz állni, az ugyanis egy jó bemelegítés lenne számára az olimpián.

„A párizsi olimpiára pályafutásom lezárásaként tekintek, utána maximum egy évig még levezető jelleggel úsznék, de már nem olyan színvonalon, mint most” – jelentette ki Kapás.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük