Újabb propagandahúzás: hihetünk-e egy áfacsaló bűnöző vádalku érdekében tett vallomásának?

Újpest

A Fidesz propagandagépezete ma újabb szintet lépett, amikor egy áfacsalással gyanúsított építési vállalkozó egy vallomására hivatkoznak, melyet vélhetően egy kedvező vádalku reményében tett. Az állítások célpontjai kizárólag Újpest ellenzéki polgármesterjelöltje és más ellenzéki vezetésű kerületek. Ez az újabb aljas támadás is világosan mutatja, hogyan használják fel az állami hivatalokat a törvénytisztelő állampolgárok vegzálására.

De mennyire hihetünk egy olyan vallomásnak, amely végső kétségbeesésben született, néhány hónapnyi kedvezményért cserébe? Egy olyan ember szavai ezek, aki mindent megtenne, hogy elkerülje a hosszú börtönéveket, még akkor is, ha hazugságokat kell mondania. Az ilyen vallomások hitelessége erősen megkérdőjelezhető, különösen akkor, ha politikai célokat szolgálnak.

Különösen nevetséges az a vád, hogy Trippon Norbert alpolgármester „okosban” akarta megoldani háza felújítását. Ha valaki tényleg illegálisan szeretne ügyeket intézni, miért papírozna le mindent? Miért tartana meg minden számlát és szerződést, amelyek éppen hogy a törvényességet bizonyítják? Ez ellentmond minden józan észnek és logikának. Pláne a polgármesterjelölt esetében, aki legálisan vásárolt egy házat, azt felújította, és minden tény a vagyonnyilatkozatában pedig szerepel.

A Fidesz világa egyre inkább emlékeztet egy disztópiára, ahol az igazságot elferdítik, a valóságot manipulálják, és az állami intézményeket politikai célokra használják fel. Az adóhatóság, a rendőrség, az ügyészség mind a kormány eszközei lettek a politikai ellenfelek ellehetetlenítésére. Az ilyen módszerek szégyenletesek és a jogállamiság elleni támadásnak minősülnek.

Az ellenzéki politikusok és vezetők folyamatos vegzálása, fenyegetése és lejáratása csak azt mutatja, hogy a Fidesz mennyire fél a valódi versenytől és az igazságtól. Ahelyett, hogy valós eredményeket és megoldásokat mutatnának fel, inkább a karaktergyilkosság és a hazugság eszközéhez nyúlnak. Ez a kampány már rég nem a választókért van, hanem a hatalom minden áron való megszerzéséről szól.

Az újpesti lakosok és minden józan gondolkodású állampolgár látja, hogy mi történik. A Fidesz nem a fejlődést és az építést szolgálja, hanem a rombolást és a megfélemlítést. A propagandagépezet újabb próbálkozása csak erősíti azt a képet, hogy a kormánypárt mindenre képes, hogy elhallgattassa az ellenzéket és megfélemlítse a lakosságot.

Ezek az aljas módszerek azonban nem maradhatnak következmények nélkül. Az emberek nem vakok, látják, mi zajlik a háttérben. A valóságot nem lehet örökké elferdíteni, és a hazugságok előbb-utóbb lelepleződnek. Az újpesti önkormányzati választási kampány során is egyre világosabbá válik, hogy a Fidesz nem tud érdemi vitát folytatni, csak a karaktergyilkosság és a manipuláció maradt számukra.

Itt az ideje, hogy kiálljunk az igazság mellett és visszautasítsuk ezeket a mocskos politikai játszmákat. Újpest jövője nem a Fidesz manipulációin múlik, hanem azon, hogy mi, állampolgárok hogyan reagálunk ezekre az aljas támadásokra. A valódi fejlődés és a közösség érdekeinek szolgálata csak akkor valósulhat meg, ha véget vetünk a félelemkeltés és a hazugság uralmának.

Ne hagyjuk, hogy a kétségbeesett vallomások és a hazug propaganda elterelje a figyelmünket a valóságról. Az igazság és az átláthatóság mellett álljunk ki, és mutassuk meg, hogy nem engedünk a megfélemlítésnek és a manipulációnak!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük