Parkot neveztek el Prém Margitról Újpesten

Újpest

Egy évvel ezelőtt, Prém Margit, a Budapesti Skót Misszió iskolájának egykori tanítója és az üldözöttek segítője szobrának felavatása után, most egy újabb tiszteletadó esemény keretében kapott emléket az újpesti hősnő. Az Újpesti Városvédő Egyesület kezdeményezésére, az önkormányzat támogatásával a közelmúltban egy parkot neveztek el róla, amely a szobor környezetében helyezkedik el.

A park átnevezésének ünnepsége azon a napon zajlott, amelyet Magyarországon a Holokauszt emléknapjaként tartanak számon. Az eseményen jelen voltak helyi politikusok, oktatási és kulturális szakemberek, valamint a közösség tagjai, akik Prém Margit örökségét kívánják ápolni.

Az ünnepségen a felszólalók kiemelték Prém Margit embermentő tevékenységét, amely a nácizmus borzalmaitól sem rettent vissza. „Prém Margit emlékének ápolása nem csupán múltidézés, hanem kötelességünk azok felé, akik a legnehezebb időkben is példát mutattak emberiességből és bátorságból,” mondta Bedő Kata alpolgármester a park avatóbeszédében.

A park, amely mostantól Prém Margit nevét viseli, nem csak a közösség számára nyújt pihenő és találkozó helyet, hanem az emlékezés és a történelmi tudatosság színteréül is szolgál. A helyi lakosok és látogatók egyaránt megtapasztalhatják, hogy a park milyen fontos szerepet játszik az újpesti közösségi életben, összekötve a múltat a jelen és jövő generációival.

Az esemény végén a résztvevők koszorúkat helyeztek el a Prém Margit szobornál, megemlékezve azon tetteiről, amelyek máig példaként állnak mindenki előtt. Az Újpesti Városvédő Egyesület reméli, hogy a park és annak új neve hosszú távon is ösztönözni fogja a helyiekben az emlékezés és az elődök iránti tisztelet kultúráját.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük