Orbán ügyészsége vádat emelt Varju László, Újpest képviselője ellen

bíróság Kormány politika Újpest

Az országgyűlési képviselő ellen most az MTVA-székházban történtek miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség.

Varju László ellen a Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. Varju mentelmi jogát november elején függesztették fel Polt Péter legfőbb ügyész kérésére az MTVA-székházban 2018 decemberében történt incidens miatt. Akkor a politikust a biztonsági őrök leteperték és kivitték az épületből. Az ügyészség ezt követően Varju Lászlót gyanúsítottként hallgatta ki. A képviselő tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A Parlamentnek küldött ügyészségi megkeresés szerint a képviselőt azzal gyanúsítják, hogy megragadta az egyik biztonsági őr vádliját, ami kirívóan közösségellenes cselekmény, majd be akart menni a stúdiókba, amiben megakadályozták. Az eset során Varju László is megsérült, mentő vitte el a helyszínről.

Az ügyészség azzal is gyanúsítja a képviselőt, hogy a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára. Varju erről azt mondta még októberben, hogy

semmilyen bűncselekményt nem követett el országgyűlési képviselőként, ami történt, az a „legfőbb ügyész koholmánya”.

A DK közleményben reagált a vádemelésre. Azt írják, hogy „az Orbán-kormány, amely a diktatúra-törvénnyel teljhatalmat gyakorol, folytatja a koncepciós eljárást Varju László ellen.”

Azt is hozzátették, hogy „az Orbán-rezsim a vírus leple alatt szigorítja a büntető eljárás szabályait, majd megvádolja az ellenzék egyik legkeményebb és legállhatatosabb politikusát.

A hatalmi tébolyba beletekeredő diktátor, ahelyett, hogy védőfelszerelésről, maszkról gondolkodna minden  magyar számára, ahelyett, hogy mentené a munkahelyeket, kirakatpert gyárt, hamis, hazug vádakkal illetve a Fideszt Újpesten legyőző képviselőt.”

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: hírős.hu

HIRDETÉS

1 thoughts on “Orbán ügyészsége vádat emelt Varju László, Újpest képviselője ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük