Ma este Braindogs-buli Újpesten!

szórakozás Újpest

A Braindogs zenekar, vagy ahogy ők nevezik, baráti társaság immár több mint 15 éve hozza el a magyar közönségnek Tom Waits legnagyszerűbb dalait. Mivel a tagok külön-külön is elismert szerzők és előadók, igazán semmi szükségük nem lenne a Los Angeles-i mester köpenyébe bújni. Pont ez kü- lönbözteti meg ezt a formációt a szokásos tribute zenekaroktól.Közös a hét muzsikusban, hogy mindannyiuk számára zsinórmérték Tom Waits zseniális dalszerzői életműve.

Idén decemberben tölti be a hetvenedik évét a drága mester, és ennek apro- póján az UP Újpesti Rendezvénytérben áll újra színpadra ez a társaság

Legtöbb esetben olyan előadók dalait dolgoz- zák fel, akik már nincsenek velünk, Tom Waits azonban mind a mai napig aktív dalszerzőként és színészként is.
Ian (Ian Siegal, ének) figurája a fő erőssége a zenekarnak, ő képviseli az angolszász kultúrát is. Tom Waits világát Ő adja át hitelesen, mi, a zenekar többi tagja pedig ott vagyunk körülötte és fűszerezzük a történetet. (Varga Livius)

Külön-külön nagyrészt nem blueszenével lép- tek színpadra, honnan jön mégis ez az érzelmi kötődés ehhez a műfajhoz?
A blues gyakorlatilag mindennek az alapja, ami nem komolyzene. Nagyon sok mai zenében, útelágazásban ott van. Ez a műfaj azonban nagyon átalakult napjainkra, mondhatni az igazi blues véget ért a ’80-as években, ez az az idő- szak, amire a koncerteken igyekszünk vissza- tekinteni. (Frenk)

Milyen gyakran van lehetőség közös zenélésre?
Évente legalább egyszer igyekszünk koncer- tezni, volt egy év, 2017, amikor ezt nem tudtuk megvalósítani, mivel mindannyian nagyon elfoglaltak voltunk, nagyon hiányzott, az öröm- zene és a kollégák is. (Ian Siegal)

Mennyire ismerős a magyar közönségnek a műfaj vagy akár Tom Waits?
Számunkra is meglepő, hogy mennyien ismerik ezeket a dalokat, és egyre többen jönnek el a koncertekre is. Ian például már 20 éve jár Magyarországra, ezalatt őt is megismertea közönség, így akár szólóestjeire is elmennek. Az pedig, hogy a zenekar tagjai ismert hazai ze- nekarok frontemberei, zenészei szintén segített abban, hogy több emberhez juttassuk el ezt a zenét, életérzést. (Ripoff Raskolnikov)

Forrás: Újpesti Rendezvénytér, Újpesti Hírmondó, Fotók: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük