Képviselői napló: Varju László beszámol a választóknak

közélet közösség Újpest

Barátaim, legutóbb adós maradtam a beszámolóval, így most az elmúlt egy hónap eseményeit igyekszem röviden összefoglalni Nektek.

Az Országgyűlés továbbra is rendeltetésszerűen ülésezik, így – egyelőre – van lehetőség kérdések, azonnali kérdések és interpellációk benyújtására. Természetesen én mindig élek is a lehetőséggel. Ebben a hónapban többször is kérdéssel fordultam a pénzügyminiszterhez, amelyben arra voltam kíváncsi, hogy

mit tesz a kormány a gazdasági károk enyhítése érdekében, majd a munkahelyek és a kis-és középvállakozások védelme érdekében szólaltam fel, valamint napirend utáni felszólalásomban elmondtam, hogy miket tettünk Újpesten a járvány hatásainak enyhítése és a terjedés megelőzése érdekében.

Ebben a felszólalásomban kitértem arra is, hogy a kormány mindeddig nem volt képes megfelelő kommunikációs csatornát kiépíteni az önkormányzatokkal. 

Szintén ebben a hónapban került napirendre a felhatalmazási törvényről való szavazás. Első alkalommal az ellenzék egységes állásfoglalásának köszönhetően nem adtunk korlátlan hatalmat a Fidesznek, azonban második alkalommal már a 2/3-os többség is elegendő volt, így a kormányzati többség megszavazta a teljhatalmat Orbán Viktornak, míg az ellenzéki módosító javaslatokat kivétel nélkül elutasították, ezzel is bizonyítva, hogy az „együttműködés” csak egy jól csengő megfogalmazás volt a részükről. Szeretném hangsúlyozni újfent, hogy minden rosszindulatú híreszteléssel ellentétben

mi nem a veszélyhelyzet meghosszabbítása ellen, így a jarvány terjedése mellett szavaztunk. Többször kiemeltük, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítását és a szükséges intézkedéseket kivétel nélkül támogatni fogjuk, azonban ezeknek nem feltétele, hogy Orbán Viktor teljhatalmat kapjon, így ezt nem szavaztuk meg és soha nem is fogjuk.

Természetesen nem mehetek el szó nélkül amellett a vádemelés mellett sem, amely az engem támadó koncepciós per keretei között történt. Az ATV-ben is elmondtam, hogy Polt Péter ügyészsége még arra sem volt hajlandó, hogy az általunk idézett tanúkat meghallgassa, így nem maradt más választásunk, mint a bíróságon bizanyítani az igazunkat, az igazságot. 

Kerületünk életében is értelemszerűen a koronavírus játsza főszerepet, melyben én is próbálok aktívan közreműködni. Csatlakoztam ahhoz a gondoskodó csapathoz, amely azért dolgozik, hogy a rászorulókhoz juttasson el élelmiszereket, gyógyszereket és segítséget nyújtson a hétköznapi teendők ellátásában.

Segítséget kérni a +3670 500 1546-os telefonszámon lehet és nagyon fontos, hogy csak a csapathoz tartozást igazoló piros kártyával rendelkezőket fogadjátok bizalommal.

A kerület országgyűlési képviselőjeként természetesen nem függesztem fel a fogadóóra intézményét sem – hiszen most talán nagyobb szükség van rá, mint valaha –, de a vírusra való tekintettel, kicsit átalakítjuk a rendszert. Igyekszünk a személyes találkozásokat minimalizálni, így az érdeklődőket a veszélyhelyzet végéig telefonon fogom felhívni a meghatározott idősávokban.

Jelentkezni továbbra is a +3620 383 4549-es telefonszámon és a kepviselo@varju.hu e-mail címen tudtok. Én személy szerint mindig jobban szeretek személyesen kommunikálni, de most ilyen áldozatokat kell hozni Mindenki egészsége érdekében. 

Vigyázzatok Magatokra, vigyázzunk Egymásra!

Varju László
Fotók: Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük