Képviselői napló: Varju László beszámol a tevékenységéről

közélet Újpest

„Az Országgyűlés üléseinek rendszerét némiképpen átalakítottuk a járványra való tekintettel. Most nincsen lehetőség interpellációk benyújtására, azonban kérdést, azonnali kérdést feltenni továbbra is lehet és napirend előtti, valamint napirend utáni felszólalásokra is van mód.” – kezdi heti beszámolóját az országgyűlési képviselő.

Ezúttal Varju László kérdéssel fordult a pénzügyminiszterhez, hogy mit tesz a kormány a gazdasági károk enyhítése érdekében, majd a munkahelyek és a kis-és középvállalkozások védelme érdekében szólalt fel.

– Szintén ebben a két hétben került napirendre a felhatalmazási törvényről való szavazás. Első alkalommal az ellenzék egységes állásfoglalásának köszönhetően nem adtunk korlátlan hatalmat a Fidesznek, azonban második alkalommal már a kétharmados többség is elegendő volt, így a kormányzati többség megszavazta a teljhatalmat Orbán Viktornak, míg az ellenzéki módosító javaslatokat kivétel nélkül elutasították, ezzel is bizonyítva, hogy az „együttműködés” csak egy jól csengő megfogalmazás volt a részükről.

Szeretném hangsúlyozni újfent, hogy minden rosszindulatú híreszteléssel ellentétben mi nem a veszélyhelyzet meghosszabbítása ellen, így a jarvány terjedése mellett szavaztunk. Többször kiemeltük, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítását és a szükséges intézkedéseket kivétel nélkül támogatni fogjuk, azonban ezeknek nem feltétele, hogy Orbán Viktor teljhatalmat kapjon,

így ezt nem szavaztuk meg és soha nem is fogjuk – közölte Varju László.

– Kerületünk életében is értelemszerűen a koronavírus játsza főszerepet, melyben én is próbálok aktívan közreműködni. Csatlakoztam ahhoz a gondoskodó csapathoz, amely azért dolgozik, hogy a rászorulókhoz juttasson el élelmiszereket, gyógyszereket és segítséget nyújtson a hétköznapi teendők ellátásában. Segítséget kérni a

+3670 500 1546

-os telefonszámon lehet és nagyon fontos, hogy csak a csapathoz tartozást igazoló piros kártyával rendelkezőket fogadjátok bizalommal – írta beszámolójában Varju László.

A kerület országgyűlési képviselője nem függesztette fel a fogadóóra intézményét sem – hiszen most talán nagyobb szükség van rá, mint valaha –, de a vírusra való tekintettel kicsit átalakul a rendszer: a személyes találkozásokat most minimalizálni kell, így az érdeklődőket a veszélyhelyzet végéig Varju László telefonon fogja felhívni a meghatározott idősávokban.

Jelentkezni továbbra is a +3620 383 4549-es telefonszámon és a kepviselo@varju.hu e-mail címen lehet.

– Én személy szerint mindig jobban szeretek személyesen kommunikálni, de most ilyen áldozatokat kell hozni Mindenki egészsége érdekében – zárta beszámolóját Varju László.

Forrás és fotó: Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük