Hó – sem a lakosok, sem az Önkormányzat nincs a helyzet magaslatán

Újpest

Az elmúlt napokban hosszú évek óta nem látott havazás érte el fővárosunkat, amire szemmel láthatóan nem voltak felkészülve az illetékesek. Wintermantel Zsolt fideszes polgármester közösségi oldalán még december közepén közzétett ezzel kapcsolatban egy bejegyzést, melyben felhívta a figyelmet a Fővárosi Közgyűlés korábbi határozatára:

Újpest utcáit járva nagyon sokan láthatják, hogy a fenti rendeletet sok ingatlantulajdonos nem tartja be, ami viszont még zavaróbb, hogy a közterületek egyes részein csak nagy nehézségek árán lehet közlekedni. Mindenhol találni olyan területet, ahol a hótakarítás szándékát sem lehet felfedezni, holott ez a közterület fenntartó kötelessége lenne. A mai nap hátralevő részére és a holnapi napra fagypont alatti hőmérsékletet jósolnak, melynek következtében a képeken látható területeken jégpáncél alakulhat ki. Csak remélni tudjuk, hogy cikkünk megjelenése után a még havas közterületek tisztítását megkezdik.

Nem mellékesen pedig az adóforintjainkból fenntartott Fideszes többségű Önkormányzat két kormánypárti tagja (Ozsváth Kálmán, Renge Zsolt) munkaidőben a tavaly áprilisi választások során megválasztott országgyűlési képviselőt próbálta kifigurázni, ahelyett, hogy Újpest utcáit járva felhívták volna az illetékesek figyelmét a veszélyes útszakaszokra. Akár még hólapátot is ragadhattak volna ráérő idejükben.

cof
Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük