Év végi madárgyűrűzést tartanak a fővárosi Farkas-erdőben

színes szórakozás Újpest

Az őszapók, cinegék, fakopáncsok, rigók, sármányok és pintyek szívesen fogyasztják a kihelyezett táplálékot, ám azt, hogy ezek a madarak honnan érkeztek hozzánk és merre tartanak tőlünk, a gyűrűzés segítségével tudhatjuk meg.

A madarász délelőtt programja a hálók óránkénti ellenőrzése köré szerveződik. Ekkor a madárgyűrűző szakemberek kimennek a hálókhoz, óvatosan kiszedik és vászonzsákocskákba rakják a madarakat, amik így jutnak el a gyűrűzőasztalhoz. A gyűrűzés helyszínén egy bemutató hálót is meg lehet majd tekinteni. A rendezvényre fél-egy órás időtartamra is érdemes kilátogatni, akár kisgyerekekkel is, hiszen a program kötetlen, amibe bármikor be lehet kapcsolódni, ráadásul a gyűrűzések alkalmával a madarakat meg is lehet simogatni és lehetőség kínálkozik közeli madárfotók elkészítésére is.

Találkozó Budapesten IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelep, a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál lesz 9 órakor, ahonnan száz méteres sétával lehet elérni a helyszínt. A később érkezők az információs táblák segítségével könnyedén megtalálhatják a gyűrűzési pontot.

Megközelítés:

  • A 14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb. 6 perc sétával a lakótelepen keresztül.
  • A 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával lehet megközelíteni a helyszínt.
  • A 126-os buszról a Dunakeszi megállónál kell leszállni.
  • A 296-os buszról a Dunakeszi utcánál kell leszállni.

A program jellegéből adódóan, a kevés mozgás és a várható hideg miatt különösen meleg öltözet ajánlott.

 

 

MME kép: Orbán Zoltán

Forrás: OPH

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük