Hétvégén F1 Magyar Nagydíj – érkeznek a helikopterek, a polgármester levelet írt

környezet sport Újpest

Én szívesen nézem őket, de sokakat zavar: a Formula-1 Magyar Nagydíjhoz kapcsolódóan rengetegszer húznak el felettünk helikopterek, miközben Budapest és Mogyoród között ingáznak – kezdte bejegyzését Déri Tibor polgármester.

Valószínűleg mindig minden szabályt betartottak korábban is, de ezzel együtt sokszor tapasztaltuk, hogy csak pár tucat méterrel a házaink fölött közlekedtek. Tudom, hogy aki pihenni szeretne, ott ez jelentős gond, ráadásul a gyerekek, a ház körül élő állatok is sokszor megijednek – vázolta a problémát Újpest polgármestere.

Ezért levelet küldök a légiszállítással foglalkozó cégeknek, valamint a Hungaroringnek és a Hungarocontrolnak is, hogy az előttünk álló hétvégén lehetőség szerint ne a lakóházaink felett szálljanak a nagydíj VIP-vendégeit szállító helikopterek

– írta Déri.

Javaslatot is tett, mely szerint: ha a Duna vonalát követnék, majd az M0 autóút és az M3 autópálya felett repülnének, akkor jelentősen csökkenhetne a polgárokat érő zaj.

A versenyhétvége lebonyolítására minden szervező és kapcsolódó szolgáltató méltán lehet büszke! Magam is azt kívánom, hogy a magyar és a külföldi vendégek is olyan élményben részesüljenek, ami messzire viszi hazánk jó hírét. Ezzel együtt kérem azt, hogy városunk nyugalmára – amennyire csak lehetséges – legyenek tekintettel

– hívta fel a figyelmet a polgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük