Felfestették a vadonatúj zebrát a Homoktövis-Csíksomlyó utcák találkozásánál

önkormányzat Újpest

Elkészült a környéken lakók által megálmodott, a városvezetés által megvalósított zebra a Homoktövis-Csíksomlyó utcák találkozásánál. A hírt Trippon Norbert alpolgármester osztotta meg Facebook oldalán.

Bejegyzésében arra is kitért, hogy számos gyalogátkelő létesült kerületünkben a gyalogosok biztonsága érdekében. Így létesült zebra a Tél utcában, a Nyár utcai sétányon, nyomógombos, lámpás zebra készült a Leiningen Károly-Vécsey Károly utcák csomópontjában, szintén nyomógombos lett a gyalogátkelő a Külső Szilágyi úton a Székpatak utcánál, zebra létesült az önkormányzat támogatásával a Megyeri úton is a Lidl-nél, új zebrák valósultak meg a Baross utca-Károlyi István kereszteződésében, felszíni zebrákat festett fel a főváros Újpest-Központban, valamint lámpás gyalogátkelő létesült az Óceánárok-Farkaserdő kereszteződésében szintén a főváros által.

Az alpolgármester a felfestés folyamatáról is érdekes információkat osztott meg. Leírta, hogy az eljrárás során a festékanyagot előbb felhevítik, hogy folyóssá váljon, majd miután leterítik, apró üvegőrleményt szórnak rá, hogy jobban visszaverje a fényt.

Végül pedig úgy fogalmazott: „Nem titok, hogy van még néhány projekt a tarsolyunkban a közeljövőre nézve is. Haladunk!”

Öröm látni, hogy Újpest folyamatosan fejlődik. Várjuk a további fejleményeket!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük