Tüntetésre készülnek Tusnádfürdőn Orbán Viktor beszéde alatt

közélet

Román zászlóval, Erdély hovatartozására vonatkozó molinóval készül Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére egy helyi radikális politikus, Mihai Târnoveanu – írta a Blikk

A keddtől vasárnapig tartó Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban szombaton mond beszédet a magyar miniszterelnök. A radikálisok tervei szerint román nemzeti zászlóval és egy hatalmas molinóval tiltakoznak majd, rajta a felirattal: „Van, ami örök: Erdély román föld!”.

„Szombaton román karokra van szükség Tusnádfürdőn, hogy Orbán Viktor előtt emeljük magasba a molinónkat és a trikolórt. Ezúttal anélkül, hogy azokat kitépjék a kezünkből vagy megtapossák! Tavaly mindössze ketten voltunk, kifütyültek, kiabáltak ránk, szitkozódtak” – üzente közösségi oldalán Mihai Târnoveanu, a Nemzet Útja csoportosulás vezetője.

„Csendben voltunk, semmit sem reagáltunk akkor sem, amikor Orbán Viktor drogosokhoz hasonlított minket. Tőkés László kinevetett minket a tribünről. Veszélyes vadállatként vezettek ki minket, leköptek, de megígértük magunknak, hogy visszatérünk és senki nem tépheti ki többé a kezünkből a jelképünket!” – fogalmazott.

A szervezethez csatlakozik az Ortodox Testvériség, amelynek tagjai szintén azt kérték a híveiktől, hogy szombaton lengessék a „szent trikolórt Orbán Viktor arcába”. 

Ez a szervezet a Nemzet Útjával együtt nemrégiben 150 fakeresztet állított fel a nemzetközi katonatemetőben az eltávolított betonkeresztek helyébe, ami után Csíkszentmárton önkormányzata temetőgyalázás miatt büntetőfeljelentést tett.

Idén a kiemelt érdeklődés miatt regisztrációhoz kötötték a részvételt Orbán Viktor beszédére. Ennek a magyar parlament külügyi bizottságát vezető fideszes Németh Zsolt szerint egyértelműen biztonsági okai vannak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük