Fellobbant a második gyertya is Újpest adventi koszorúján

Újpest vallás

Az újpesti adventi koszorún meggyújtották a második gyertyát egy meghitt és ünnepi ceremónia keretében. Az eseményen két neves vallási vezető, Horváth Zoltán, a Budapest-Újpesti Egek Királynéja Főplébánia plébánosa és Szabó László, református lelkész szolgáltak inspiráló gondolatokkal. Advent második hétvégéjének üzenetét közvetítették, emlékeztetve a közösségre az ünnepi időszak békéjének és összetartásának fontosságára.

A rendezvény zárásaként Déri Tibor, Újpest polgármestere ünnepélyesen meggyújtotta a remény lángját. Ezt a különleges lángot a Xantus János Cserkészcsapat hozta el kifejezetten erre az alkalomra közvetetten Betlehemből, így szimbolikusan összekapcsolva Újpest közösségét a karácsonyi ünnep eredetével.

Ez az esemény mélyen megérintette az újpestieket, hiszen nem csupán a karácsonyi időszak közeledtét jelzi, hanem a közösség egységét és a megújulás, remény üzenetét is hordozza. A gyertyagyújtás pillanatai összehozzák az embereket, függetlenül vallási vagy kulturális hovatartozásuktól, emlékeztetve mindannyiunkat arra, hogy az ünnepi időszakban a szeretet és az együttérzés legyen az, ami iránytűként szolgálhat életünkben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük