Amikor a propagandamédia követel igazságot…

Újpest vélemény

Van abban valami kaffkai abszurd, amikor hamis állításai miatt folyamatosan sajtópereket veszítő, lényegében közpénzekből – kormányhirdetésekből – kistafirungozott és fenntartott propagandamédia hirtelen veszélyben érzi a sajtószabadságot. De nem önmaga miatt, hanem a fojtogatott független média miatt. És ír egy újabb hazugságáriát.

Mostanában éppen Újpest járt így a valaha szebb napokat látott Origóval. Az internetes portál szerint ugyanis vad tisztogatás folyik az újpesti Városházán – noha ezt elfelejtette megemlíteni, hogy több tucat korábbi alkalmazott a választások után egyszerre mondott fel, veszélyeztetve ezzel az önkormányzat folyamatos működését –, mivel Déri Tibor polgármester rögtön kirúgott a helyi médiacégtől 50 embert.

Most ne is menjünk bele abba, hogy egy polgármesternek joga van megválogatni, hogy a helyi sajtóban kikkel dolgozik együtt. Nem hiszem, hogy bárki szívesen bízná a kerület ügyeinek objektív bemutatását olyan emberekre, akik korábban gátlástalanul kiabáltak kígyót-békát a választást végül fölényesen megnyerő fiatal momentumos polgármesterjelöltre, aki most már polgármester.

De a lap még abba is belekötött, hogy Újpesten foglalkoztatják a fiatal kommunikációs szakembert, Gréczy Mártont, Gréczy Zsolt lemondott országgyűlési képviselő fiát. Nos, akkor szeretnénk felhívni a figyelmet két lényeges körülményre:
– mindenekelőtt arra, hogy a fiúk nem felelősek az apák tetteiért, így őket azokért büntetni mélyen igazságtalan és antidemokratikus lenne, legalább annyira, mint amikor valakit egy Facebook-posztért kirúgnak (lásd Antall József Tudásközpont).
– másodszor pedig arra, hogy Gréczy Zsolt nem korrupciós ügyek, elsíbolt milliárdok vagy büntetőper hatására mondott le, hanem egy tévedésért, de még ezért sem akarta, hogy árnyékot vessen az ellenzékre. A lényeg pedig a „lemondott” szón van! Hol vannak azoknak a fideszes politikusoknak a lemondásai, akik börtönbe vonultak (Mengyi Roland), akik ellen komoly büntetőjogi eljárás folyik (Simonka György) vagy az asszonyverő, vak komondoros Balogh József?!

Ott, ahol a lakájmédia becsülete.
Sehol.

Nagy bajban lesznek azok az „újságírók”, akik professzionális szinten űzik a rémhírterjesztést, amennyiben a fake news-tól lassan megcsömörlő közönség ismét visszafordul a megbízható, mainstream média felé.

Mert lehet egy ideig ufókkal riogatni, meg menekültáradattal, de ha azok folyton elmaradnak, nehéz dolguk lesz a propagandaosztályoknak.

Ne feledjük, 1989 előtt olyan agitprop osztályok működtek az exszocialista országokban, hogy ha csak rajtuk múlott volna, nem is lett volna rendszerváltás. 
Aztán mégis lett.

És még egy bekezdésre térjünk vissza arra az állításra, hogy Déri Tibor 50 embert rúgott ki az újpesti médiáktól. Nos, az Újpesti Sajtó Kft-nek összesen 26 munkatársa van. Ha valóban 50 ott dolgozót rúgtak volna ki, akkor a cég jelenleg –24 emberrel működik. 

Érdemes lenne elővenni golyós számológépet.

Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük