Az Újpesti Városgondnokság már most készül a nyári kánikulára

környezet Újpest

Lassan megérkeznek az igazán forró nyári napok is, egyre gyakrabban kell öntözni a növényeket – írta posztjában az önkormányzati cég. A fiatal fák esetében ez igazán fontos, mert az ültetésétől számított első évek alatt megy végbe a gyökér képződés – tették hozzá. Ezen időszak alatt számukra, kiemelkedően fontos a folyamatos öntözés, amíg gyökérzetük meg nem erősödik annyira, hogy önfenntartó egyedeket kapjunk – írták.

Ahhoz, hogy a nehezebben megközelíthető, szélsőséges terepviszonyok közt lévő fákat is megfelelő mennyiségű vízzel lehessen ellátni, bizonyos helyeken szükségszerű az öntözőzsákok kihelyezése.

Az új, egy évnél nem régebbi telepítésű faegyedeknél fontos tehát a földlabda átnedvesítése, hogy a meginduló gyökérképződés megfelelő víz utánpótlással rendelkezzen, ezért az öntözőzsák a növény tövéhez kerül. Az egy évnél régebbi telepítésű fáknál már a földlabdán túl lévő gyökereket kell táplálnunk megfelelő vízmennyiséggel, így az öntözőzsákokat a támrendszerre erősítjük – ismertette a technikákat az Újpesti Városgondnokság.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük