133 millió forintot tüntethettek el Wintermantelék

Újpest

Már korábban is beszámoltunk az újpesti önkormányzat és az XLS Consulting Kft. között 2018 januárjában létrejött, tavaly októberben viharos gyorsasággal felmondott, számos kérdést felvető szerződésről, mellyel kapcsolatban megtudtuk, hogy a hetekben fordulat következhet be. Városházáról származó információnk szerint elkészülhetett az az igazságügyi szakvélemény, mely megalapozhat egy későbbi nagyon komoly jogi eljárást a céggel valamint az előző városvezetéssel szemben. Úgy tudjuk, az ügyben egy volt osztályvezető, egy alpolgármester, aki most nagyon magas vezetői beosztásba bukott; és maga Wintermantel lehet érintett.

Korábban számoltunk be a „Wintermantelék a családi ezüstön is nyerészkedtek?” című cikkünkben, hogy nagyjából 133 millió forintot utalt el Wintermantel Zsolt vezette önkormányzat egy XLS Consulting Kft. nevű cégnek 2018 januárja és 2019 októbere között. Az ügy furcsasága volt továbbá, hogy a szerződés szőrén-szálán eltűnt októberben, azt csak a volt pénzügyi vezető számítógépének visszaállítása után nyerték vissza.

A volt polgármester, Wintermantel Zsolt felelősségét is felvetheti az ügy, ugyanis olyan értékpapírmozgásokkal kapcsolatos az XLS ügye, amivel kapcsolatban az önkormányzati rendelet feketén-fehéren fogalmaz: „az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeit államilag garantált értékpapír vásárlására fordíthatja, illetve betétlekötési szerződést köthet. Az államilag garantált értékpapírt kizárólag az MNB engedéllyel rendelkező pénzügyi szolgáltatón keresztül lehet vásárolni. A tőkegarantált lekötés kamatait az önkormányzat pénzügyi befektetései során szabadon forgathatja. Az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek befektetéséről a Gazdasági Főosztály vezetőjének javaslatára a Polgármester dönt.

Kép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük