Wintermantelék a családi ezüstön is nyerészkedtek?

pénz Újpest

Nagyjából 133 millió forintot utalt el Wintermantel Zsolt vezette önkormányzat egy XLS Consulting Kft. nevű cégnek 2018 januárja és 2019 októbere között, derült ki közérdekű adatigénylésünknek következtében. A részletekről (a szerződésről) a jegyző, dr. Dallos Andrea nem tudott bővebb felvilágosítást adni, mert az érintett dokumentum sem az irattárban, sem a Polgármesteri Hivatal érintett osztályain nem található meg.

Az XLS Consulting Kft. annak a Quaestor-nak volt az egyik legnagyobb függő ügynöke, akik korábban Újpest befektetéseit is kezelték. Az érintett cég az Újpesti Önkormányzattól 2018-ban 56 millió, 2019-ben 55,5 millió plusz áfa összeget kapott valamilyen tevékenysége után. A megkapott adatokból az is kiderül, hogy a város értékpapír-állományának kamatbevételeiből részesedtek, ugyanis az elszámolások teljesítésigazolásai még fellelhetők a városházán. Azt, hogy hogyan, milyen szerződésen alapulva, és mekkora haszonkulccsal dolgoztak, későbbi elemzésünkben mutatjuk be. 

Az, hogy ezekben az ügyletekben a volt polgármester is nyakig benne van, azt a 2018-as és 2019-es költségvetés ide vonatkozó fejezetében feketén-fehéren le is írták„az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeit államilag garantált értékpapír vásárlására fordíthatja, illetve betétlekötési szerződést köthet. Az államilag garantált értékpapírt kizárólag az MNB engedéllyel rendelkező pénzügyi szolgáltatón keresztül lehet vásárolni. A tőkegarantált lekötés kamatait az önkormányzat pénzügyi befektetései során szabadon forgathatja. Az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek befektetéséről a Gazdasági Főosztály vezetőjének javaslatára a Polgármester dönt.

Folytatjuk…

Borítókép: Újpesti Mémeskút

Címke:

3 thoughts on “Wintermantelék a családi ezüstön is nyerészkedtek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük