Korlátozni fogják a fiatalokat a Facebookon és az Instán

tech

Közölte a Meta, hogy korlátozni fogja a tizenévesek által megtekinthető tartalmakat a Facebookon és az Instagramon. Rákényszerült erre, hiszen olyan vádakkal néz szembe a cég, melyek szerint a termékei függőséget okoznak, valamint károsítják a fiatalok mentális egészségét.

Blogbejegyzésben közölte a Meta, a fiatal felhasználói mentális egészsége érdekében korlátozni fogja, milyen tartalmakat érhetnek el a 18 év alattiak a Facebookon és az Instagramon. Az ehhez szükséges frissítések érkezése után a tizenéves felhasználókra a legszigorúbb beállítások fognak vonatkozni az említett platformokon. Ezek például megakadályozzák, hogy a fiatalok bizonyos témákra rákereshessenek – írja a technológiai óriás közlésére hivatkozva a CNBC.

Az említett frissítések a következő hetekben érkezhetnek a portálokra. Ezek olyan tartalmak megtekintését gátolhatják a 18 év alattiaknak, amelyek tilos szereket vagy meztelenséget tartalmaznak. Esetleg önkárosítással vagy étkezési zavarokkal kapcsolatosak.

A Portfolio megjegyzi, az intézkedés hátterében egy ősszel kirobbant botrány állhat. Akkor az Egyesült Államok több tagállama azért perelte be a Metát, mert úgy látták, a vállalat egyes alkalmazásai függőséget okozhatnak, valamint hozzájárulhatnak a fiatalok mentális egészségének károsodásához. A vádak alapja lehet néhány 2021-es dokumentum is, melyek szerint az óriáscég már akkor tisztában volt vele, hogy az Instagram függőséget okozhat, illetve lányok testképzavarát súlyosbíthatja.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük