Többek között Újpest is a legvirágosabb város lett

színes Újpest

Nagykőrösön tartották a 25. jubileumi Virágos Magyarország versenyt, amelynek fődíját idén Újpest nyerte el az induló 324 településből, Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat mellett – számol be az önkormányzati portál.

A Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny 2018-as jubileumi megmérettetésének fődíjasai az alábbi települések: 1000 fős és annál kisebb falvak kategóriájában: Dozmat, 1000 fősnél nagyobb falvak kategóriájában: Csemő, 50 000 fős és kisebb városok kategóriájában Nagykőrös, 50 000 fősnél nagyobb városok kategóriájában Szolnok, a fővárosi kerületek közül pedig Budapest IV. kerülete. Ezek alapján jövőre, az európai megmérettetésen Csemő és Nagykőrös képviseli hazánkat.

Guller Zoltán, a környezetszépítő versenyt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a díjkiosztón elmondta, hogy az elmúlt 25 év alatt közel hétezer résztvevő nevezett az egyre népszerűbb versenyre.

Újpest korábban már elnyerte a Legszebb főtér címet a Virágos Magyarországért versenyen. A zsűri tagjai bejárták Újpest virágzó zöldterületeit a Szilas Családi Parktól a Farkas-erdőn át a Szent István térig, döntésüket ez alapján hozták meg. A díjat Vasa Zoltán, az Újpesti Városgondnokság Kft. ügyvezető igazgatója vette át.

 

 

Forrás: ujpest.hu és Virágos Magyarország, kép: Virágos Magyarország

Címke:

1 thoughts on “Többek között Újpest is a legvirágosabb város lett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük