Roderick Duchatelet: Nekem ez a klub FONTOS!

sport Újpest

Válaszolt az Újpest FC tulajdonosa az Újpesti Ultras számára. A ViolaFidelity Facebook-oldalán megjelent válaszlevelet változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Újpest Ultras!

Először is szeretném megköszönni a klub és a csapat nevében is, hogy nyílt levélben elküldték a gondolataikat, véleményüket, nagyra értékelem a kommunikációt.

Tisztában vagyok vele, hogy mit jelent a csapatnak a szervezett szurkolás, és mit jelent az ultráknak a csapat, Újpest és a címer.

Többször ért az a vád, hogy nekem nem számít a klub, nem számít Újpest. Előre szeretném bocsátani, hogy nekem ez a klub FONTOS! Különben nem lennék itt már közel egy évtizede, és nem fektetnék az utánpótlásba és a csapatba milliókat. Az a célom, mint a klub tulajdonosa és mint civil ember, hogy az újpesti labdarúgást ismét jegyezzék a magyar és az európai futballban.

Tiszteletben tartom, hogy nem szeretnének részt venni az UTE és az Újpest FC között zajló vitában, nem is ez a szurkoló „feladata”. De azt is be kell látniuk, hogy az Újpest FC viszont nem hátrálhat meg, mert ebben a vitában nem a csak címeren megy a harc, az újpesti labdarúgás jövője van veszélyben.

Amiért létrehoztam 2015-ben az Újpest FC utánpótlását egyik fő oka a már említettek mellett (semmilyen rálátásom nem volt a képzésre, nem tudtam, hogy az a rengeteg pénz, amit tettem a csapatokba pontosan mire fordították), hogy az UTE U17-es utánpótláscsapata kiesett az élmezőnyből, és magával rántotta az U16 és U19-es korosztályt is. Így léptem. A megalapítás után előállt az a szituáció, ami az UVSE esetében, az utánpótlásunk nem használhatta az „ÚJPEST” nevet és a címert. Vagyis a felnőtt csapat és az azt „kiszolgáló” utánpótlás nem tartozhat egy egységbe, ilyen sehol nincs a világon a sportban.A mi utánpótlás csapatainkban rengeteg újpesti érzelmű gyermek futballozik, sokan csak hobbi szinten, de sokan azért, hogy majd a Megyeri úton léphessenek pályára. Ehhez biztosítani kell a szakmailag kvalifikált edzőket, pro-, elit-, illetve A licence-szel, illetve a fejlődési lehetőséget, és a jövőképet is, amihez az Újpest egység hozzátartozik.

Már többször mondtam, hogy a címer megváltoztatása nem volt szerencsés lépés, de meg kellett tennem a fent említett okok miatt, az egység miatt. Tavasszal a szurkolók iránti tiszteletből került fel a mezre a tradicionális címer, és ebből az okból is került át a szív fölé. A dupla címer jelenti azt az állapotot, amibe az Újpest FC-t az elmúlt évek alatt belekényszerítették. A tradicionális címer visszaállítása esetén nincs biztosítékunk, hogy az UTE jelenlegi vezetősége nem tiltja meg pár hónap múlva annak használatát, hiszen 0,25%-al tulajdonostársként joga van hozzá, újra lerombolhatja a felépített egységet.

Ki szeretném emelni, nem az UTE a probléma, minden tiszteletem a 135 éves egyesületé, a jelenlegi vezetés az, aki nem hajlandó konstruktívan együttműködni, aki nem épít, hanem rombol, akinek a célja nem az egység, hanem annak megosztása és az uralkodás. Ezeknek az embereknek NEM LEHET KÖZE a klubhoz. Többször kértem Őze István urat arra, hogy adja el a tulajdoni hányadát, még ahhoz sem ragaszkodtam, hogy nekem. Több megoldást is felvázoltunk, amelyre semmiféle építő reakció nem érkezett. Többször próbáltunk meg vele személyesen tárgyalni, sikertelenül. Amíg a klub tulajdonostársai között nincs egyetértés, kommunikáció, addig az újpesti futball egyhelyben fog toporogni, és lemarad a megérdemelt kupákról, elismerésekről, győzelmekről.

Nem kérhetem a szurkolókat, hogy adják fel az elveiket, és azt sem, hogy bármely oldal mellett döntsenek. Csak annyit mondhatok, továbbra is várjuk vissza a őket a lelátókra, mert szükség van rájuk.A cél továbbra is az újpesti egység. A szurkolókért, a klubért és az újpesti labdarúgásért.

Roderick Duchatelet”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük