Mélygarázst vájnak a Budai Vár oldalába 

Újpest

Nyár eleje óta zajlik a budai Vár nyugati lejtőjének oldalába tervezett Várgarázs építése, mely újabb frontvonalat nyitott az I. kerületi önkormányzat és a kiemelt kormányzati beruházást menedzselő Várkapitányság közti háborúskodásban. – írja az Index.hu.

A környezet- és természetvédelem, illetve élhetőségi szempontok körüli konfliktusban még abban sincs konszenzus, hogy egyáltalán van-e az ellenérdekeltek között kommunikációs kapcsolat, vagy nincs. A garázs megépítése ugyanakkor eldöntött tény, és nem látszik olyan szempont, amely megváltoztathatná a beruházói akaratot. – olvasható a cikkben.

Vészjelzést adott le az I. kerület polgármestere, amikor jelezte, hogy a budai Várban június 7-e óta zajló garázsépítés nyomán több mint félszáz fára mondták ki a halálos ítéletet a várdomb nyugati lejtőjén. A probléma azonban ennél összetettebb.

V. Naszályi Márta úgy látja, számos félreértés tisztázható lenne, csakhogy a kormányzati beruházásokat koordináló Várkapitányság és a kerületi önkormányzat között alig van érdemi kommunikáció. Feltehetően ezt a kormány is érzékelhette, amikor Böröcz László személyében új, Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztost kapott a terület. Az előző ciklusban országgyűlési képviselő Böröcz 2024 nyaráig a Budai Várnegyedben, a Citadellán és a visegrádi műemlék együttest érintő változásokat közvetíti majd a nyilvánosság felé. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük