Az Újpest Pakson tenné próbára szerencséjét: nehéz összecsapás vár a lila-fehérekre

sport Újpest

A FIFA-szünetet követően vasárnap délután folytatódik az OTP Bank Liga izgalma, amikor az Újpest FC a tabella második helyén álló Paksi FC otthonába látogat. A 15:30-kor kezdődő mérkőzés a Fehérvári úti stadionban különösen nehéz összecsapásnak ígérkezik az Újpest számára, amely az elmúlt években rendszerint nehezen birkózott meg a paksi gárdával.

A lila-fehérek számára a Paks valóban „mumusként” funkcionál, hiszen az elmúlt öt találkozóból mindössze egyszer tudtak győzni, ráadásul hazai pályán. A statisztikák nem hazudnak: a Paks elleni meccsek gyakran okoznak fejtörést az Újpestnek, ami különösen igaz, amikor idegenben kell helytállniuk.

A tabellán elfoglalt helyezésük alapján is izgalmas párharcra számíthatunk: a Paks jelenleg a második helyen áll, míg az Újpest a kilencedik pozíciót foglalja el. A paksi csapat ebben a szezonban is erőteljes teljesítményt nyújt, és a hazai pályán különösen veszélyes ellenfélnek bizonyulnak. Az Újpestnek így minden tudását latba kell vetnie, ha pontot vagy pontokat szeretne szerezni ezen a nehéz terepen.

A lila-fehérek számára a mérkőzés különös tétje, hogy a tabella alsó felében való elhelyezkedésük ellenére továbbra is szeretnének távol maradni a kiesőzónától, és stabilizálni helyzetüket az élvonalban. A legutóbbi, Mezőkövesddel játszott döntetlen után – amelyben a győzelem a hajrában csúszott ki a kezükből –, az Újpest játékosainak most lehetőségük nyílik arra, hogy bizonyítsák: képesek fejlődni és eredményesen szerepelni a liga erősebb csapatai ellen is.

A mérkőzés előtti kitekintés alapján tehát mindkét csapat számára kiemelt jelentőségű a vasárnapi összecsapás. A Paks szeretné megerősíteni helyét a tabella élmezőnyében, míg az Újpest FC számára minden pont aranyat ér a biztonságos bennmaradás érdekében. A Fehérvári úti stadionban rendezendő találkozó így nem csak a bajnoki pontok miatt ígérkezik izgalmasnak, hanem a két csapat közötti rivalizálás és a múltbeli összecsapások miatt is különleges figyelmet érdemel.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük