Gyászol az Újpest: elhunyt Juhász Péter, a legendás hátvéd

sport Újpest

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Juhász Péter, a magyar labdarúgás egyik kiemelkedő alakja, aki hét alkalommal segítette bajnoki címhez az Újpesti Dózsát, és aki 1968-69-ben a Vásárvárosok kupájának döntőjébe jutott csapatának meghatározó tagja volt. Az Újpesti Torna Egylet (UTE) a szomorú hírt saját közösségi média oldalán osztotta meg.

Juhász Péter pályafutása során nemcsak a klubszintű sikerekben vett részt, hanem a magyar válogatottban is fontos szerepet töltött be, védelmi megbízhatóságával és példamutató játékával számos alkalommal bizonyítva. Az UTE bejegyzése szerint Juhász Pétert a klub saját halottjának tekinti, és a temetés részleteiről a családdal egyeztetve később intézkednek.

Az Újpesti Dózsa és a magyar labdarúgás ikonja hosszú betegség után távozott az élők sorából. Juhász a pályán kívül is példaképe volt fiataloknak és időseknek egyaránt, hozzáállásával és emberi tulajdonságaival tiszteletet vívva ki mindazokból, akik ismerték vagy akár csak a pályán látták játszani.

A klub és a szurkolók egyaránt gyászolják a legendát, akinek emlékét örökké őrzik majd. A magyar futball közössége együtt érez a családdal és a hozzátartozókkal ebben a nehéz időszakban.

Az Újpesti Torna Egylet és a magyar labdarúgó közösség mély részvétét fejezi ki Juhász Péter családjának, barátainak és minden hozzátartozójának. Egy legendát vesztettünk el, de emléke és öröksége tovább él a klub falai között és a szurkolók szívében.

A részletek egyelőre nem ismertek, de az UTE közleménye szerint a temetés időpontjáról és helyszínéről a családdal történt egyeztetés után adnak tájékoztatást. Juhász Péter búcsúztatására várhatóan nagyszámú részvételre lehet számítani, hiszen nemcsak egy klub, hanem az egész magyar labdarúgás legendájáról van szó.

Nyugodjék békében, Juhász Péter.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük