Hárman is indulnának a Jobbik elnöki pozíciójáért

politika

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője is indul a Jobbik tisztújításán elnökjelöltként – az atv.hu értesülését a jobbikos politikus a Spirit FM Aktuál műsorában meg is erősítette.

Július 2-án lesz a tisztújító kongresszus, Gyöngyösi Márton úgy döntött, hogy megméretteti magát. Szerinte jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a párt konszolidálása, EP-képviselőként kimaradt a Jakab Péter lemondása körüli konfliktusból, az ő megválasztása ezért a konszolidáció irányába mutatna.

Azért is érzi kiemeltnek a szerepét, mivel közeleg az európai parlamenti választás, ahol egy hiteles, jobbközép-konzervatív irányt tervezne képviselni a Jobbik élén, mivel szerinte egy űr tátong ezen a területen.

Ander Balázs is indul a Jobbik elnöki posztjáért, de Földi István indulásáról is lehetett hallani – Gyöngyösi ezek kapcsán megjegyezte, hogy úgy tudja, valóban ők is indulnak, de hivatalossá ezek akkor válnak, ha a szándéknyilatkozatokat szétküldik a tagság felé.

Hárman ambicionáljuk az indulást, hivatalossá akkor válik, ha a szándéknyilatkozat kikerül a tagság elé – mondta Gyöngyösi Márton. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük