A Fidesz 575 képviselői helyet veszített az önkormányzatokban

politika

Bár a jogerős végeredményekre néhány helyen a belengetett újraszámlálások miatt még várni kell, az ország nagy részében már megvan a vasárnapi önkormányzati választások végeredménye. A Fidesz-KDNP számára ez sem volt sikertörténet, még ha az a csúfság nem is esett meg velük, ami az EP-választáson, ahol minden idők legrosszabb eredményét érték el százalékosan. – írja a 444.hu.

Az idei önkormányzati választáson 20 326 polgármesteri és képviselői helyet lehetett szerezni, a kiosztható mandátumok száma – a népességcsökkenés miatt – ötvenhárommal kevesebb volt, mint 2019-ben. Arányaiban ez észrevehetetlen, 0,3 százalékos változást jelentett.

A Fidesz mint jelölőszervezet 2452 önkormányzati mandátumot szerzett, ami nagyon látványos visszaesés az öt évvel ezelőttihez képest: 575-tel kevesebb pozíciót jelent, mint az akkori 3027 volt. Ráadásul folyamatosan romló tendenciát jelez, hiszen 2014-ben még 3471 mandátumot szereztek a Fidesz-KDNP, vagy önállóan a Fidesz jelöltjei. – számolta össze a portál.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük