A Fidesz volt pártigazgatója tette rá a kezét a Hollóházi Porcelángyárra

pénz politika

A porcelángyárhoz 175 millió forintért juthatott hozzá Várhegyi Attila. Az új tulajdonost ma állománygyűlésen mutatták be a dolgozóknak.

Másfél hete derült ki, hogy túladott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.(MNV) a Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészén. A licitre a Magyar Hang szerint egyetlen ajánlat érkezett kikiáltási áron, 175 millió forintért vették meg a 240 éves múltra visszatekintő céget.

Az állománygyűlésen a lap szerint személyesen is megjelent Várhegyi, és felvázolta az elképzeléseit. A lap szerint már egyfajta kísérletezés is megkezdődött az épületkerámia, azon belül is tetőcserép gyártásra vonatkozóan, amint az új tulajdonos képbe került, bár korábban a Hollóházi fő profiljába ez nem tartozott bele.

Várhegyi a kormánypárt legbelsőbb köreihez tartozik, korábban a Fidesz pártigazgatója, Szolnokon polgármester, majd a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára volt.

2002-ben elítélték hűtlen kezelés miatt, ám akkor sem lett kegyvesztett, azóta nagyhatalmú háttéremberként fut.

Eddig leginkább kommunikációs vonalon mozgott, a cégeivel komoly megbízásokat kapott önkormányzatoktól, illetve az MTVA-tól.

Forrás: hvg.hu, Mérce.hu
Fotó: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük