A pedagógusok a Kúriához fordulnak a népszavazások miatt

oktatás

A Pedagógusok Szakszervezetének két alelnöke a Kúriához fordul az oktatási népszavazási kezdeményezéseket elutasító döntés ellen – tudatta a PSZ közleményben szerdán.

A Nemzeti Választási Bizottság kedden elutasította Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás oktatási népszavazási kezdeményezéseit. A PSZ két alelnöke magánszemélyként március 14-én kezdeményezett népszavazást öt kérdésben, melyek többek között a szaktanárokkal, a pedagógusvégzettséggel, a diákok óraszámának csökkentésével és az iskolák bezárásának feltételeivel kapcsolatosak.

A választási bizottság nem hitelesítette a kérdéseket, indoklása szerint a kérdések megválaszolásához speciális információk, szakmai ismeretek kellenének, ami nem várható el a választópolgároktól, akik így nem tudják átlátni döntésük érdemi következményeit.

Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás a Kúriánál kezdeményezi a Nemzeti Választási Bizottság határozatainak felülvizsgálatát. Álláspontjuk szerint a választópolgárok nem kezelhetők éretlen kisdiákként.

A kormány fél a valódi nemzeti konzultációtól, a népszavazástól, mert azon érdemi kérdésekre érdemi válaszok születhetnének a diákok, illetve Magyarország jövőjét alapvetően meghatározó ügyekről – közölte a szakszervezet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük