Varju László: A Fidesznek nem fontos a budapestiek egészségügyi ellátása!

közélet

Leszavazták a kormánypárti politikusok, a Budapesti Képviselők Csoportjának határozati javaslatát, amely az önkormányzati szakrendelőket védené meg az Orbán-kormánytól. – kezdi Facebook bejegyzését Varju László.

Szerintünk a budapesti szakrendelők államosítása tovább mélyítené az egészségügy válságát, mert tönkre tenné az eddig jól működő, kerületi fenntartású intézményeket. Emiatt tovább nőne a betegek várakozási ideje az ellátásokra és fokozódna az orvoshiány. – írja az országgyűlési képviselő.

Óriási felháborodást váltott ki, hogy a kormányzat a szakrendelők államosítását tervezi. Polgármesterek, egészségügyi dolgozók, sőt egyre több fideszes vezetésű önkormányzat szerint, ez a lépés rontaná a betegellátás minőségét és hatékonyságát. A tegnapi Népjóléti Bizottság parlamenti ülésén Gy. Németh Erzsébettel közösen hívtuk fel a figyelmet: a szakrendelők államosításának szándéka ütközik a kormány és főváros között 2019 végén létrejött megállapodás szellemiségével is, amelyet az önkormányzati tulajdonú egészségügyi intézmények fejlesztése érdekében kötöttek. Elvárható a kormánytól, hogy tartsa tiszteletben az önkormányzatok jogait és felelősségét, és ne tegye tönkre azt az egészségügyi rendszert, amelyet évtizedek alatt építettek fel. – részletezi Varju.

Ezek a tények azt mutatják, hogy a Fidesz kormány nem tiszteli a budapestiek jogát az egészséghez. A Fidesz politikája nemcsak igazságtalan, hanem veszélyes is. A budapestiek megérdemlik, hogy jobban vigyázzanak rájuk. – zárja sorait kerületünk országgyűlési képviselője.

Az ülésről készült videó itt tekinthető meg.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük