Hazám-díjat kapott Kulka János

egészség kultúra

Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő és Radnóti Zsuzsa dramaturg nyerték el idén a Hazám-díjat, a XXI. Század Társaság elismerését. A Hazám-díj kuratóriumának elnöke Vámos Tibor akadémikus. A kuratórium további tagjai: Ágh Attila politológus, Gönczöl Katalin kriminológus, Romsics Ignác történész, Tompa Andrea író, színikritikus, Varga Gyula közgazdász, valamint a a XXI. Század Társaság elnöke, Kocsis András Sándor.

Az indoklás szerint Dávid Gyula irodalomtörténész, szerkesztő, műfordító szülőföldje magyar irodalmának ápolásával, tudományos tevékenységével érdemelte ki a díjat. Fischer Ádám karmester szerte a világban az egyetemes zenekultúra és a magyar zene üzenetét hirdeti. Kulka János színművész sokoldalú és kimagasló művészi teljesítményért, Losonczi Ágnes szociológus tudományos munkájáért kapta meg az elismerést.

Németh Miklós közgazdász, politikus a zsűri indoklása szerint a menekülő idegenek megsegítésével nemzetközi rokonszenvet szerezve szolgálta a Magyar Köztársaságot és Európát. Parti Nagy Lajos költő, író, szerkesztő, kritikus főként humoros, kritikai észrevételeivel, gazdag költői és prózaírói munkásságával szolgált rá a Hazám-díjra. Radnóti Zsuzsa dramaturgnak több évtizedes munkásságátért, ítélték oda a díjat – áll a közleményben, amelyet a Hírklikken olvastunk.

Mindenkinek gratulálunk, különösen a súlyos betegségből visszatérő közkedvelt színésznek, Kulka Jánosnak!

A színész 2016-ban kapott stroke-ot, azóta afáziával küzd. Ezzel az jár, hogy mindent megért, viszont nem, vagy csak nehezen találja a szavakat. A Magyar Narancsnak adott interjúban elárulta, gyakran tapasztalja azt, hogy sokan zavarban vannak amiatt, mert egy betegséggel élő emberrel kell beszélniük, azonban elmondása szerint ez nem zavarja őt.

Forrás: Hírklikk, R. T., Blikk, Fotó: ATV/Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük