Putyin: Még el sem kezdtük igazán

Külföld

Kardcsörgető beszédet tartott orosz parlamenti képviselőknek Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök harciasan reagált a nyugat Ukrajnát támogató kijelentéseire és lépéseire, és azt mondta, az orosz erők még el sem kezdték igazán a harcot Ukrajnában. – írja a 444.hu.

„Azt halljuk, hogy a csatatéren akarnak legyőzni minket. Mit lehet erre mondani? Próbálják meg! Azt halljuk, hogy a nyugat az utolsó ukránig harcolni akar ellenünk. Ez tragédia az ukrán nép számára, de úgy tűnik, ebbe az irányba tartanak a dolgok.”– mondta Putyin, aki szerint a nyugat proxyháborút vív Oroszország ellen azzal, hogy fegyverekkel és szankciókkal támogatja Ukrajnát. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy Oroszország továbbra is nyitott a béketárgyalásokra, bár a békés rendezésre annál kisebb az esély, minél inkább elnyúlnak a harcok Ukrajnában. Az orosz vezető hetek óta először beszélt az amúgy alapvetően eredménytelen és összeomlott béketárgyalásokra.

Az elnök lekicsinylően beszélt a nyugati szankciókról, amelyek szerinte ugyan okoztak nehézségeket Oroszországban, de messze nem olyan mértékben, mint azt a nyugati kormányok szerették volna. – fogalmaz a portál.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük